Sockerfri glögg
Sockerfri glögg bra för diabetiker
Framtaget av Marie Fahlin på bloggen https://diabeticdesigned.se/
Den godaste glöggen får du om du låter den stå och dra i några timmar, gärna över natten. Välj gärna ett lätt och fruktigt vin hellre än ett tungt och kraftigt.
Sockerfri glögg ingredienser:
75 cl rött vin (vanligen 1 flaska)
2 kanelstänger
några skivor valfri citrusfrukt
5 nejlikor
5 stjärnanis
10 hela kardemummakärnor
2 krm vaniljpulver
sötningsmedel* efter smak (jag använder Ica Sötströ)
skållad och skalad sötmandel och russin till servering
OBS! Det går att använda en påse Glöggkryddor istället för vårt förslag på kryddor
Sockerfri glögg – gör så här:
1) Krossa alla kryddorna i en mortel och bryt sönder kanelen.
2) Lägg alla kryddor, vaniljpulver och citrusskivorna i en kastrull och häll på vinet.
3) Värm till ca 50 grader och ta bort från värmen.
4) Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten.
5) Sila bort kryddorna.
6) Tillsätt sötningsmedel och smaka av. Börja gärna med en mindre mängd och häll i så mycket du tycker det behövs. Förutom den egna smaken beror det på vilket vin som används. Ett tips är att hälla upp 0,5 dl sötningsmedel och hälla i lite i taget. I många glöggrecept används 0,5 – 1 dl socker. En del sötningsmedel löser upp sig bättre i varm vätska, vänta då med att smaka av tills du ska värma glöggen.
7) Värm till dricktemperatur och servera med mandel och russin
Framtaget av Marie Fahlin på bloggen https://diabeticdesigned.se/