Rullrån

Rullrån

Smält 125 g smör. Blanda samman 3 dl vetemjöl, 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker (kan ersättas med kardemumma, antingen mald eller stött). Tillsätt därefter vattnet och smöret och rör till en jämn smet.
 
Klicka ut drygt 1 msk smet i det varma rånjärnet och tryck ihop locket ordentligt så smeten fördelas jämnt över gräddningsytan. Lyft inte locket för tidigt utan vänta en stund så inte rånet trasas sönder.
 
När det är gyllenbrunt så tar man en rullrånspinne eller baksidan av en slev, trägaffel eller liknande och rullar försiktigt ihop det. Lyft över på en bricka och lossa försiktigt från pinnen, gärna med hjälp av en tunn handduk för att undvika att du bränner dig, och lägg rånet med skarven nedåt för att svalna. Lycka till!
 
 
 

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: