Citron- och Limepaj
Citron- och Limepaj
Fantastiskt god citron och limepaj. Syrlig, söt och läckert krämig!
Ingredienser
- 12-14 bitar
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 äggula
Fyllning:
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering och servering:
- 1 skivad lime
- 1 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller en vanlig pajform. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Kakan kan med fördel göras i förväg och den går bra att frysa.