Citron- och Limepaj

Citron- och Limepaj

Fantastiskt god citron och limepaj. Syrlig, söt och läckert krämig!

Ingredienser

  • 12-14 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Garnering och servering:

  • 1 skivad lime
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller en vanlig pajform. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Kakan kan med fördel göras i förväg och den går bra att frysa.

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: