Chokladfudgekaka
Annas Chokladfudgekaka
Krämig och helt underbar!
Ca 10 bitar
Ingredienser till kakan:
- 150 g smör
- 2 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kallt kaffe
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Ingredienser till fudgen:
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 100 g mörk choklad 56% plus
- 75 g smör, rumsvarmt
Garnering:
- 1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret i smeten. Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning i några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan svalna. Pudra över kakao.
Servera med lättvispad grädde, glass och färska bär!