Mjuk lingonpepparkaka med creemcheese frosting
Mjuk lingonpepparkaka med Creemcheese frosting
Ingredienser pepparkakan
75 gr rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl lingonsylt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1,5 dl gräddfil
Frosting Ingredienser
100 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
25 g smör
1 tsk vanlijsocker
Dekoration
Lingon eller andra bär, exvis blåbär, vinbär
Gör så här:
- Smöra och bröa en form med ströbröd
- Värm smöret i micron eller låt det stå tills det är rumsvarmt
- Blanda ihop mjölet, bakpulvret och kryddorna i en skål eller ett mått
- Påbärja smeten genom att vispa ägg och socker poröst i en annan skål, eller i matberedaren
- Blanda ner smöret och gräddfilen i smeten
- Blanda ner mjölblandningen i smeten
- Häll i en form
- Grädda i 175 grader i ca 40-45 minuter
- Tag ut låt kakan svalna.
- Blanda alla ingredienser till frostingen och bred ut på den kalla kakan, eller spritsa ut den i vackra mönster. Garnera med bär och ställ i kylskåpet