Diabetesbröd från Lindas bakskola
DIABETESBRÖD/DIABETESLIMPA
4 ägg
7 dl havregryn (mixas sedan till mjöl)
4 dl Keso, 4 procentig (mixas)
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 limpa = 145 kolhydrater
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.
3. Mixa Keson till en slät massa i en hushållsmaskin med knivar.
4. Blanda ner havregryn, Keso, salt och bakpulver i äggsmeten. Blanda ihop allt till en deg.
5. Stjälp upp degen i en limpform klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.