Choklad cupcakes
Choklad cupcakes
Ca 20 st
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- ¾ dl kakao
- 2 ½ tsk bakpulver
- 150 g smör, smält
- 1 ½ dl mjölk
- 4 ½ dl vetemjöl
Frosting:
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao av god kvalitet
- 100 g Philadelphiaost
- 1 msk varmt kaffe
Strössel, bär eller blommor till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
- Fördela smeten i muffinsformar eller cupcakeformar, ca 2o st. Fyll dem till ¾.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min. Låt dem kallna.
- Frosting: Blanda alla ingredienserna till frostingen i en skål utom kaffet. Anpassa mängden florsocker så att konsistensen blir lagom spritsbar. Häll sist i kaffet
- Häll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på frostingen. Garnera därefter med bär, strössel eller vad man nu önskar.
Vi rekommenderar följande produkter till detta recept:
-
-
-
Prel. i lager: Okänt
-
Prel. i lager: Okänt