Prel. i lager: Okänt
Bakelseform 6-pack
Bakelseform ca 8 cm långt och 7,5 cm brett. Handdiskas och handdukstorkas direkt.
Jennys Vaniljhjärtan (10 st)
Börjar med vaniljkrämen.
1 dl kaffegrädde
1 äggula
2 tsk scoker
1 msk Maizena majsstärkelse.
sjud under omrörning till krämen tjocknar. Rör sedan ned 2 tsk vaniljsocker. Låt svalna något.
3 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl strösocker
150 g smör
Florsocker till garnering
Ugn: 200 grader
Blanda degen för hand eller i matberedare. Skär smöret i små tärningar.
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila i plastfolie i kylen ca 30 min.
Kavla ut degen ganska tjockt. Tryck ut 20 hjärtan med formarna. Klä 10 formar och fördela vaniljkrämen i dem.
Täck fyllningen med resten av degen och tryck till runt kanten.
Grädda på en plåt i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Låt kallna.
Sikta över florsocker.